Zwemmen in Zuid-west Drenthe

in de buurt van Molenbergh

yurt en sauna breedbeeld Molenbergh

Achter onze boerderij is een paddepoel uitgegraven, een klein natuurwater wat zich vooral leent om af te koelen na de sauna of een plons op een frisse ochtend of een warme dag. Het is ruim 1 meter diep. Voor kinderen is het ook ideaal omdat het niet te diep is en je er toch net een beetje kunt zwemmen. Wel zijn er veel waterplanten. Dit water behoort bij het terrein van de yurt en is voor andere gasten dus alleen beschikbaar als de yurt niet is verhuurd.

Natuurgebied Engelgaarde

Het ‘gat van Blijdenstein’ is een prachtig meer op ruim 3 kilometer afstand van Molenbergh waar je heerlijk kunt zwemmen en vissen. Het is een voormalige zandwinplas in natuurgebied Engelgaarde wat vanwege de diepte erg helder water heeft. Rondom het water bevindt zich een bos met een zeer gevarieerde flora en fauna en op diverse plekken kleine strandjes waar je het water in kunt. Rond het water loopt een fietspad en een bospad. De plas is te bereiken door aan het eind van de Weidenweg rechts te gaan richting Ruinerwold en een paar honderd meter verderop links De weg van de Bloemen te nemen tot een klein parkeerterrein. 

Op een warme dag kan het er druk zijn, vooral op de plekken waar je het water in kunt. Dan zijn vooral de ochtenden en de avonden een ideaal moment om een duik te nemen.

Aan de zuidkant van het meer bevindt zich een klein terrein waar naaktrecreatie toegestaan is.

Er is geen horeca of toiletgelegenheid.

Speelvijver Zwarte Dennen

Voor kleine kinderen is de waterplas Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst waarschijnlijk meer geschikt.  De zandstrandjes zijn geschikt voor de allerkleinsten en op de kinderspeelplaats kunnen kids zich ook buiten het water vermaken. Op de ligweide is het heerlijk zonnen of picknicken. Bij de kiosk kun je een hapje en drankje kopen en er zijn ook toiletten. Het terrein is van Staatsbosbeheer en biedt tevens een heel mooi wandel-en beleefpad voor kinderen.

hoe kom ik bij de zwarte dennen vanaf bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe