Yurt met sauna en meertje

OER-Drenthe, dat is origineel overnachten in de stilte van de natuur, in een yurt met eigen buiten sauna en meertje. ‘s Avonds een kampvuur maken en genieten van de stilte. ‘s Nachts wakker worden en door het dakraampje sterren kijken. ‘s Ochtends vroeg worden gewekt door het gekwaak van kikkers en je wassen in het meertje of onder de solardouche. Het klinkt als een sprookje maar bij ons kan het allemaal. En weet je dat je bij ons ook kunt winterkamperen.

yurt voor 2 personen bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

DE YURT

Onze groene yurt is de kleinste, maar de gezelligste yurt van Nederland

kampvuur bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

KAMPVUUR

Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is het stoken van een kampvuur natuurlijk een must. Hoe leuk om dat samen met je zoon, dochter of partner te doen. Een avontuur om niet snel te vergeten.

yurt bnb molenbergh binnen

IN DE YURT

Comfort in de verwarmde yurt waar je heerlijk in de kussens kan wegzakken. Servies is aanwezig evenals een waterkoker en koffie, thee, suiker en melk. 

composttoilet met houtvezels bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

COMPOSTTOILET

Verscholen tussen de bomen vlakbij de yurt staat een composttoilet. Drinkwater is aanwezig.

Yurt

De yurt ligt op een natuurterrein achter onze boerderijDe doorsnee is 5 meter en het is ingericht met een tweepersoons-bedbank, 2 relaxstoelen met heerlijke kussens en een klein tafeltje om aan te eten. Er is een klein aanrecht met een waterkoker evenals koffie, thee, suiker en melk. Alles wat je nodig hebt om te koken is aanwezig. Er staat uiteraard een kachel.

Sauna

Onze houtgestookte buiten sauna bevindt zich in een pipowagen. De handdoeken liggen al klaar. Voel je vrij in het natuurgebied wat omzoomd is door bos en takkenwanden. Afkoelen kan in het meertje of onder de douche. Maar het terrein is zo ruim dat het ook prettig is om aan de lucht te koelen. Daarna rust je uit in de verwarmde yurt waar je desgewenst ook een massage kunt ondergaan. (graag vooraf telefonisch reserveren)

Sanitair

Bij de yurt staat een composttoilet met houtvezels en een solardouche. In de boerderij staat sinds begin 2021 een sanitaire ruimte met douche, toilet en aanrecht privé tot jullie beschikking. Daar hebben jullie ook de beschikking over een koelkast met vriesvak.

Kampvuur

Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is het stoken van een kampvuur natuurlijk een must. Ook als je geen gebruik wilt maken van de sauna mag je een vuur stoken. Hoe leuk om dat samen met je zoon, dochter of partner te doen en nadien te slapen in de yurt of de buitenlucht. Een avontuur om niet snel te vergeten. Heb je een ander idee, leg het ons voor en we denken met je mee. Hier vind je de stoerste speeltuin van Drenthe.

Buitenkeuken met houtkacheltje en barbecue

Bij de yurt staat een overkapping zodat je ook bij regen of wind lekker buiten kunt zitten. Er staat een buitenkeuken met 2-pitsfornuis, een houtkacheltje en een barbecue. Het terrein is stralingsarm. Er is wel elektriciteit, maar geen wifi. Ook is het bereik van een aantal providers slecht. Rond de boerderij is deze echter wel goed en daar is ook wifi.

Kijk hier voor de inventaris.

Kijk hier voor mogelijkheden van overnachten in de yurt. Je kunt hier zomer en winter terecht. (Bij extreme temperaturen zoals strenge vorst of gevoelstemperaturen ver onder nul die lang aanhouden bestaat de de mogelijkheid dat we een verblijf moeten annuleren of verplaatsen)

sauna in pipowagen bij yurt bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

SAUNA

We bouwden een oude schaftkeet om tot sauna met houtkachel. Je mag de sauna zelf opstoken of wij doen dat voor je.

yurt voorjaar Molenbergh Ruinerwold NATUURWATER

PRIVÉ

Alles staat verscholen in het door bos en takken omzoomde terrein en je hebt het helemaal voor jezelf.

in sauna bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

SAUNA

In onze sauna liggen hout en handdoeken klaar. Ook staat er water met etherische olie. Badjassen en slippers neem je zelf mee of kun je bij ons eventueel huren.

houtgestookte sauna

KOELEN EN WASSEN

Via een trap loop je het schone natuurwater in. Een dompelbad of een plaats om te wassen. Na afloop stap je in de tobbe of onder de solardouche.

Oer-Drenthe, overnachten in de stilte van de natuur.

Wil je eens origineel overnachten? Heb je behoefte aan een ‘hutje op de hei’ en wil je even tijd voor jezelf of voor elkaar? Bij ons kan het. 

Wil je een retraite doen of een vision quest? Op ons terrein ben je helemaal alleen en toch compleet veilig. Wij kunnen daar ook op allerlei manieren in ondersteunen. Benader ons gerust met jouw vragen.

Onze yurt is ook opgenomen in de collectie van ‘bijzondere locaties om te overnachten in een yurt’ van MEVO-reizen.  Zij organiseren reizen naar Mongolië en proberen in deze tijd van corona gasten op een andere manier kennis te laten maken met overnachten in een yurt.

ornament

In onze yurt kun je slapen met 2 personen vanaf €85,-per nacht.
Extra personen en kinderen in overleg. Eventueel is er voor kinderen een kinderbedje of tentje bij te plaatsen. (kinderen tot 3 jaar zijn gratis; kinderen van 4 tot 12 krijgen 50% korting).
Saunagebruik kost €35,- en een kruiwagen hout voor kachel of kampvuur € 12,50.

overzicht yurt en saunaterrein bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

Naturisme

Op dit terrein dat ruim 100 meter verwijderd ligt van de boerderij van de eigenaar en omzoomd wordt door houtwallen en takkenwanden is naturisme en naaktrecreatie mogelijk.

De kleinste yurt van Nederland maar wel de gezelligste.

Contactgegevens

De Molenbergh

Janet en Jaap van der Molen

De Weidenweg 27, 7961LN Ruinerwold

janet@molenbergh.nl

+316 1149 2750

 

Contactformulier

12 + 7 =