YURT

Verblijven in onze verwarmde yurt, dat is OER-Drenthe.

KAMPVUUR

Buiten bij de yurt kun je je eigen kampvuur bouwen en aansteken

YURT

Geniet van de rust, de warmte en van elkaars gezelschap

NATUURWATER

Een frisse ochtendduik en dan weer snel de warme yurt in

OER-Drenthe, dat is overnachten in de stilte van de natuur.

’s Avonds een kampvuur maken en genieten van de stille avond. Nachts wakker worden door de maan die door je dakraampje in de yurt schijnt. ’s Ochtends vroeg worden gewekt door het gekwaak van kikkers en je nog even lekker omdraaien. Het klinkt als een sprookje maar bij ons kan het allemaal.

Ruim 100 meter achter de boerderij staat onze yurt in een door bomen en wallen omzoomd natuurterrein met een paddenpoel. Even verderop staat een oude schaftkeet die we hebben omgebouwd tot sauna. Alles staat privé tot je beschikking. Terug naar de natuur met een composttoilet en zonder wifi. Maar wel comfort in de vorm van de verwarmde yurt waar je heerlijk in de kussens kan wegzakken. Koken doe je buiten. Kookgerei en servies is aanwezig. Drinkwater is beschikbaar evenals een waterkoker.

In onze houtgestookte sauna liggen de handdoeken al klaar plus een schaaltje fruit. Badjassen en slippers neem je zelf mee of kun je bij ons eventueel huren. Maak zelf de kachel aan of laat het door ons verzorgen. Er is een ruime houtvoorraad. Ook staat er een emmer water met een ontspannende geurolie. Afkoelen kan in het meertje, de ouderwetse tobbe of onder de solardouche. Maar het terrein is zo ruim dat het ook prettig is om aan de lucht te koelen. Daarna rust je uit in de verwarmde yurt waar je desgewenst ook een massage kunt ondergaan.

In de yurt kun je slapen met 2 personen vanaf €85,-per nacht. Er liggen twee natuurlatex matrassen van 90 bij 200 cm op een lattenbodem. Eventueel is er voor kinderen een bedje bij te plaatsen. Saunagebruik kost €35,-. Een kruiwagen hout voor een kampvuur kost € 5,-. Daarnaast bieden we de mogelijkheid een extra tent te plaatsen voor maximaal 4 personen. Deze personen betalen slechts een toeslag van €10,- p.p.p.n. 

Beddengoed neem je zelf mee of kun je eventueel bij ons huren.

SAUNA

We bouwden een oude schaftkeet om tot sauna

 NATUURWATER

NATUURWATER

Afkoelen kan in het meertje of onder de solardouche.

 

SAUNA

Stook de sauna op tot 80 graden en voel de weldaad voor je spieren.

NATUURWATER

Daal veilig af in het natuurwater via de stenen trap.

Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is het stoken van een kampvuur natuurlijk een must. Hoe leuk om dat samen met je zoon, dochter of partner te doen en je eigen potje te koken in de buitenlucht. Een avontuur om niet snel te vergeten. Wil je eens origineel overnachten en even helemaal op jezelf zijn? Bij ons kan het. Vraag gerust naar alle mogelijkheden, wij denken graag met jullie mee. 

Contact gegevens

De Molenbergh

Janet en Jaap van der Molen

De Weidenweg 27, 7961LN Ruinerwold

janet@molenbergh.nl

06 1149 2750

 

Contactformulier

11 + 9 =