Welkom in de yurt

Binnenkort gaan jullie bij ons verblijven in de yurt. Op deze pagina vinden jullie informatie betreffende jullie verblijf alsmede een uitgebreide lijst van de inventaris.

Yurt

De yurt ligt op een natuurterrein achter onze boerderij. De doorsnee is 5 meter en het is ingericht met een tweepersoons-bedbank, 2 relaxstoelen met heerlijke kussens en een klein tafeltje om aan te eten. Er is binnen een klein werkblad met een waterkoker evenals koffie, thee, suiker en melk. Ook is er servies en bestek. Er staat uiteraard een kachel. Op de vloer ligt een kleed. Neem lekkere sokken of sloffen mee zodat schoenen bij de ingang kunnen blijven staan. Het hele terrein met yurt, overkapping en sauna hebben jullie privé tot je beschikking.

Buitenkeuken

Buiten onder een overkapping waar je ook kunt zitten staat een buitenkeuken met een twee pits-gastoestel met pannen en kookgerei. Ook is er een bbq met deksel, houtskool mag je zelf verzorgen. Boek je een weekend winterkamperen dan heb je de beschikking over een DO (Dutch oven).

Sanitair

Bij de yurt staat een composttoilet met houtvezels en een solardouche. In de boerderij staat een sanitaire ruimte met douche, toilet en aanrecht tot jullie beschikking. Er is ook een koelkast met vriesvak.

Kachel

In de yurt bevinden zich voor overdag een gaskachel en voor de nacht eventueel een elektrisch kacheltje met thermostaat. Ook hebben we een rookmelder, gasmelder en koolmonoxidemelder geplaatst. Gebruiksaanwijzingen liggen in het aanrechtkastje.
Buiten kun je als je wilt ook nog een vuur stoken in de kampvuurplaats of de buitenkachel. Hout staat klaar en betaal je achteraf (€12,50 per kist).

Beddengoed

Jullie kunnen eigen beddengoed meenemen zoals een slaapzak of dekbed met kussen. Denk ook aan een onderlaken voor op de matrassen. Handdoeken dien je ook zelf mee te nemen. De bedbank bestaat uit 2 pocketvering matrassen naast elkaar met de maat van 90 bij 200 cm. Er zijn wollen dekens aanwezig voor een extra koude nacht.
Neem je geen eigen beddengoed mee, dan kun je bij ons een pakket bestellen met een wollen dekbed met overtrek, kussen met sloop en onderlaken. De prijs daarvoor is € 15,- p.p.

Sauna

Bij de yurt staat een houtgestookte sauna in een pipowagen waar jullie gebruik van kunnen maken. Vooraf reserveren is niet nodig. Saunalakens, een opgietemmer en wapperdoek liggen klaar. Badjassen en slippers kun je zelf meenemen of bij ons huren. Kosten voor het gebruik van de sauna zijn € 35,- voor een eerste keer. Elke volgende keer betaal je alleen € 12,50 per kist hout. Daarvoor kun je ter plekke een keuze maken. Je betaalt dat gewoon achteraf. Buiten staan ligstoelen met kussens.

Fietsen

Meegebrachte fietsen kunnen in onze afgesloten fietsenstalling worden geplaatst. Wil je fietsen huren, dan raden wij je aan ze vooraf reserveren bij Fietswereld Huisjes in De Wijk of Bike Totaal Vredenburg in Havelte. Tegen betaling worden ze hier gebracht.

Aankomst en vertrek

Wij ontvangen jullie vanaf 15 uur. Op de dag van vertrek mogen jullie tot 11 uur verblijven op het terrein.

Schoonmaak

We rekenen geen kosten voor de eindschoonmaak, maar het zou fijn zijn als jullie de plek bij vertrek netjes en schoon achterlaten zoals je het aantrof.
Het afval mag in de containers die bij de boerderij staan. Het bed mag je laten liggen evenals eventueel gehuurd beddengoed. Plaats servies en kookspullen en meubilair graag terug daar waar het stond. In de yurt staat een stofzuiger en schoonmaakdoekjes. In de sanitaire ruimte staan schoonmaakspullen. Wij verzorgen nadien de schoonmaak van de sauna en de desinfectie van alle ruimtes.

Wil je de gehele schoonmaak door ons laten doen, dan rekenen we daarvoor €50,-. Dit kun je bij de boeking aangeven of verrekenen we achteraf met de borg.

Algemene voorwaarden

Bij reservering heb je van ons de Algemene voorwaarden ontvangen. Lees ze hier eventueel na.

En verder…

En verder; heb je iets nodig, vraag het ons.wink

Inventaris

picto 41 EHBO-trommel

picto 12 2-pits fornuis

koelkast testkoelkast

waterkoker waterkoker

picto 30 pannen

picto 8 koekenpan en wok met deksel

picto 11 kookgerei

picto 19 snijplank

picto 18 servies, bestek en glazen

picto 16 schaar

picto 28 keukenrol

picto 35 wc-papier

picto 29 aanmaakblokjes en lucifers

picto 24 afvalemmers met zakjes

picto 36 thermos met koffie, filter en zakjes

picto 37 theepot, thee, suiker en melk

picto 3 barbecue met deksel

picto 7 aanrecht met wasbak in schuur

picto 31 afwasspullen

picto 34 schoonmaakspullen

yurt voor 2 personen bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe
privé sauna zuid-west drenthe
yurt in de avond bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe
buitenkeuken bij yurt bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe
overzicht yurt en saunaterrein bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

Naturisme

Op dit terrein dat ruim 100 meter verwijderd ligt van de boerderij van de eigenaar en omzoomd wordt door houtwallen en takkenwanden is naturisme en naaktrecreatie mogelijk.

De kleinste yurt van Nederland maar wel de gezelligste.

Contactgegevens

De Molenbergh

Janet en Jaap van der Molen

De Weidenweg 27, 7961LN Ruinerwold

janet@molenbergh.nl

+316 1149 2750

 

Contactformulier

2 + 3 =