Wandelen in zuid-west Drenthe

Zuid-west Drenthe heeft een prachtige gevarieerde natuur. Akkers met graan en korenbloemen, landerijen met vee, meanderende riviertjes, houtwallen en bossen en niet te vergeten vele landgoederen die open gesteld zijn voor wandelaars.
Diverse bestaande wandelingen laten je daarmee kennis maken. Ook in deze tijd waar ons wordt aangeraden afstand te houden kun je hier prima terecht.

Wandelommetje Berghuizen

Rondje Berghuizen 3 Molenbergh
wandelommetje berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje molenbergh zuid west drenthe
wandelommetje berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje molenbergh drenthe 5

De directe omgeving van Molenbergh nodigt al uit tot wandelen. Vanuit onze B&B kun je heerlijk het Wandelommetje Berghuizen lopen. Deze wandelroute over veelal onverharde paden met diverse lussen is recentelijk begaanbaar gemaakt door bewoners van ons dorp waarvoor onze hartelijke dank. Bordjes geven de richting en diverse lussen aan. Vanaf onze oprit sla je rechtsaf en vanaf daar volg je de bordjes. De herdershond op het erf aan de rand van ons dorp kan je de schrik aanjagen. Ze is erg waakzaam maar blijft keurig op haar eigen terrein, dus je kunt er met een gerust hart langs wandelen. Halverwege de wandeling kun je even bijkomen in de theeschenkerij Het groene geschenk.

wandelommetje berghuizen

De wandelroute bestaat uit 2 gedeeltes met groene of rode bordjes (4, 6 of 9 km) die je kunt combineren. De route is goed bewegwijzerd, maar je kunt de route in Google MAPS bekijken door op de foto te klikken of de gpx downloaden.

wandelommetje berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje molenbergh drenthe 3wandelommetje berghuizen loopt langs parkeerplaats ruinerweg 5 km vanaf bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuid west drenthe

Echtenerveld

Wil je wat langer wandelen dan is het Echternerveld een aanrader. Het is een gevarieerd gebied en veel rustiger dan bijvoorbeeld het overbekende Dwingelderveld. Vanaf de parkeerplaats aan de Ruinerweg starten diverse routes.
Zelf hebben we een gevarieerde wandelroute uitgezet langs de Gijsselterkoelen. Dowload hieronder een pdf met beschrijving of een gpx.

Een kilometer ten zuiden van Berghuizen start het Wandelnetwerk De Wolden-Oost met ruim 500 kilometer aan afwisselende wandelpaden waar het ook in deze tijd rustig verblijven is. De handige wandelkaart met knooppunten ligt bij ons voor je klaar.

 Uiteraard biedt daarnaast de Gouden Driehoek van Nationale Parken waarin we wonen vele hectares natuurgebied waarin wandelen en fietsen aantrekkelijk is. Bij ons liggen diverse kaarten die je uiteraard kunt gebruiken.