Wandelen in Zuidwest Drenthe

Zuidwest Drenthe heeft een prachtige gevarieerde natuur. Akkers met graan en korenbloemen, landerijen met vee, meanderende riviertjes, houtwallen en bossen en niet te vergeten vele landgoederen die open gesteld zijn voor wandelaars.
Diverse bestaande wandelingen laten je daarmee kennis maken. Het is er veel rustiger dan bijvoorbeeld het overbekende Dwingelderveld of Drents-Friese Wold.

Gemarkeerde wandelroutes in rustig gebied

Wandelommetje Berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje Molenbergh Drenthe 3

Wandelommetje Berghuizen

Vanuit onze B&B kun je heerlijk het Wandelommetje Berghuizen lopen. Deze bewegwijzerde route gaat veel over onverharde paden en heeft 2 lussen van 5 en 8 km die je ook kunt combineren.

Wandelommetje Berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje Molenbergh Drenthe 3

Echtenerveld

Vijf bewegwijzerde wandelingen van 3 tot 5 km door bos en heide rond Echten die je evt aan elkaar kunt knopen. De start is vanaf de parkeerplaats ruim 7 km vanaf Molenbergh

Wandelommetje Berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje Molenbergh Drenthe 3

Uffelter Binnenveld

Een gemarkeerde wandelroute van 5 kilometer met hoogteverschillen en vele verrassende doorkijkjes. Startpunt aan de Markgenotenweg tussen Uffelte en Havelte.

Vanaf de parkeerplaats aan de Ruinerweg starten 5 gemarkeerde routes, zeer gevarieerd gebied maar allemaal even prachtig.

Rijd daarna even door naar Echten voor een bezoek aan de Plaggenhut, de Landgoedwinkel of thee met scones bij Teatime.

Parkeerplaats Ruinerweg 5 km vanaf Bed en Breakfast vakantiehuisje Molenbergh in Zuid-West Drenthe

Een kilometer ten zuiden van Berghuizen start het Wandelnetwerk De Wolden-Oost met ruim 500 kilometer aan afwisselende wandelpaden waar het ook in deze tijd rustig verblijven is. De handige wandelkaart met knooppunten ligt bij ons voor je klaar.

 Uiteraard biedt daarnaast de Gouden Driehoek van Nationale Parken waarin we wonen vele hectares natuurgebied waarin wandelen en fietsen aantrekkelijk is. In het weekend en in vakanties kan het er druk zijn, maar door de grootte van de gebieden verspreiden bezoekers zich ook wel weer snel. Bij ons liggen diverse kaarten die je uiteraard kunt gebruiken.