Uitstapjes in de omgeving van Molenbergh

De Havixhorst

De Havixhorst

De Havixhorst is een in 1618 erkende havezate gelegen op een landgoed in het dorpje De Wijk. Zowel in de havezathe als in het koetshuis bevindt zich een restaurant. Het gebied rond De Havixhorst is een vrijwel ongeschonden voorbeeld van het oude hoevenlandschap. Mede door haar ouderdom bezit dit landschapstype bijzondere waarden. Over het landgoed is een gemarkeerde wandelroute uitgezet.

Ga naar De Havixhorst
6 km

Museumboerderij De Karstenhoeve

Karstenhoeve vlakbij Bnb Molenbergh

Museumboerderij De Karstenhoeve

Museumboerderij De Karstenhoeve
De Ruinerwoldse Museumboerderij De Karstenhoeve uit de eerste helft van de 17e eeuw is een van de mooiste monumentale museumboerderijen van ons land.

Ga naar De Karstenhoeve
4 km

Staphorst

staphorst BB Drenthe BB Drenthe

Staphorst

Het streekdorp Staphorst is vooral bekend vanwege de rol die de kerken er nog spelen en de klederdracht. Het is een lintdorp met riet gedekte boerderijen geschilderd in Staphorster groen en blauw. Staphorst heeft op woensdagmiddag een gezellige weekmarkt en in de zomer de Staphorster dagen.

Ga naar Staphorst
8 km

Meppel

meppel 8 km vanaf molenbergh

Meppel

Meppel is de enige echte havenstad in de hele provincie Drenthe met de meest landinwaarts gelegen officieel erkende zeehaven van Nederland. Daarnaast is het centrum met de oude geveltjes en grachten een bezoekje waard. Elke donderdag weekmarkt en in de zomer is er elke week Donderdag Meppeldag.

Ga naar Meppel
7 km

Stoofperenfeest

Perenplukdag Ruinerwold 3 km vanaf Molenbergh

Stoofperenfeest

Op de 1e zaterdag van oktober vindt de jaarlijkse Perenpluk in Ruinerwold plaats.Een veilingmeester loopt in 5 uur de 7 km lange Dokter Larijweg af en het is mogelijk te bieden op de oogst van de perenbomen. De gemiddelde prijs van een boom ligt tussen de € 5,- en €10,-.

Ga naar De Perenpluk
3 km

Sauna Zuidwolde

saunacomplex thermen zuidwolde op 20 km afstand van molenbergh bed en breakfast vakantiehuisje zuid west drenthe

Sauna Zuidwolde

Het saunacomplex als je kiest voor aandacht, rust en ruimte. Ze hebben ook een fijne kaart met o.a. vegetarische gerechten. Gasten van Molenbergh krijgen een interessante korting.

Ga naar Sauna Zuidwolde
15 km

Koloniën van Weldadigheid

Frederiksoord BB Drenthe

Koloniën van Weldadigheid

Kom naar Frederiksoord en beleef het bijzondere verhaal van de paupers in de Koloniën van Weldadigheid. Een must-see als je in Drenthe bent! Met sinds 2019 een interactief museum

Ga naar Frederiksoord
20 km

Plaggenhut in Echten

plaggenhut BB Drenthe

Plaggenhut in Echten

Hier vind je een nagebouwde plaggenhut, de behuizing van arme gezinnen in vroegere tijden. Toeristinfocentrum en plattelandswinkel ’t Huus mit de Belle’ dat gevestigd is in een oude schaapskooi van een boerenerf aan de brink. Hier kun je terecht voor een kopje koffie of thee, leuke cadeautjes, streekproducten en informatie over de omgeving.

Ga naar Echten
6 km

Van de Belt Modewereld

modewereld van de belt 7 km vanaf Molenbergh

Van de Belt Modewereld

Van de Belt Modewereld is voor een grote groep consumenten in het noorden van het land al jaren een begrip. Maar er komen zelfs klanten uit Zeeland kijken naar meer dan 200 topmerken. Koffie is gratis in het hippe restaurant.

Ga naar Modewereld Van de Belt
6 km

Ooievaarslokkerij

ooievaars op De Lokkerij6 km vanaf Molenberg resized 1

Ooievaarslokkerij

Hoewel sommige van de destijds opgerichte ooievaarsbuitenstations zijn gesloten, functioneert De Lokkerij in De Wijk nog volop: infocentrum en tevens asiel. Hier bekijk je ooievaars van dichtbij.

Ga naar De Lokkerij
6 km

Inouthout

InOutHout 2

Inouthout

Nico Westenbrink van Inouthout timmert vanuit Ruinerwold al sinds 2008 aan de weg met zijn houten meubelen op maat. Unieke exemplaren, ook op wens gemaakt, van banken tot grafkisten, van buitenkeukens tot decoratie. Neem een kijkje in de werkplaats.

Ga naar In Out Hout
3km

Op d'olde fietse

Olde Fietse 3 km vanaf bnb molenbergh

Antiek en brocante

Bij Op d’olde fietse vind je een ongelofelijk grote verzameling antiek, brocante en curiosa prachtig uitgestald in een modelboerderij uit 1925.  Overigens is Ruinerwold een omgeving met veel kringloopwinkels en adressen om eindeloos te snuffelen. In een straal van 10 kilometer vind je 7 kringloopwinkels.

Ga naar De Olde Fietse
3km

bruggen in Meppel. 7 km vanaf vakantiehuisje Molenbergh