Slapen in een Yurt

Leven zonder de last van een hoge huur of hypotheek. Kleiner wonen. Dichterbij de natuur, duurzamer en zelfvoorzienend leven…in een yurt of ger. Steeds meer mensen hebben deze wens. Deze ronde Mongoolse tent is knus door zijn vorm en vaak verrassend ruim van binnen. Maar voordat je overgaat tot zo’n besluit is het fijn eerst eens uit te proberen hoe het is om te verblijven in een yurt, ver weg van de bewoonde wereld. Is dit echt iets voor jou? Onze yurt staat in een klein natuurgebied zonder luxe. We hebben hem huiselijk ingericht. Nu hoef je dus niet meer op reis naar Mongolië maar kun je hier uitproberen hoe jij je voelt in een yurt.

icon yurt
Sauna en Yurt bij gastenverblijf Molenbergh Drenthe

’s Avonds een kampvuur maken en genieten van de stilte. ’s Nachts wakker worden en door het dakraampje sterren kijken. ’s Ochtends vroeg worden gewekt door het gekwaak van kikkers en je wassen in het meertje of onder de koude buitendouche. Het klinkt als een avontuurlijk sprookje maar bij ons kan het allemaal.

Onze yurt staat op Molenbergh in zuidwest Drenthe.
Je kunt er slapen met 2 personen vanaf €75,-per nacht.
Er staat een houtgestookte sauna bij en er is een klein zwemwater, alles privé voor jullie. Het terrein ligt zo’n 100 meter achter onze boerderij en is alleen bereikbaar via onze oprit. dat betekent rust, natuur en toch veilig.

Oer-Drenthe, overnachten in de stilte van de natuur.

Wil je eens origineel overnachten? Heb je behoefte aan een ‘hutje op de hei’ en wil je even tijd voor jezelf of voor elkaar? Bij ons kan het.

kampvuur maken bij de yurt van Bed en Breakfast vakantiehuisje Molenbergh in Zuid-West Drenthe

Retraite of vision quest?

Wil je een retraite doen of een vision quest? Op ons terrein ben je helemaal alleen en toch compleet veilig. Wij kunnen daar ook op allerlei manieren in faciliteren. Benader ons gerust met jouw vragen.

dutch oven bij Molenbergh yurt Drenthe

Reizen naar Mongolië

Onze yurt is ook opgenomen in de collectie van ‘bijzondere locaties om te overnachten in een yurt’ van MEVO-reizen.  Zij organiseren reizen naar Mongolië en proberen sinds de tijd van corona gasten op een andere manier kennis te laten maken met overnachten in een yurt.

Naturisme

Op dit terrein dat ruim 100 meter verwijderd ligt van onze boerderij en omzoomd wordt door houtwallen en takkenwanden is naturisme en naaktrecreatie mogelijk.

De kleinste yurt van Nederland maar wel de gezelligste.