OVER ONS

Ons idee van een B&B in het buitenland werd pas reëel toen we besloten het dichterbij te zoeken.

OVER ONS

We hadden eigenlijk nooit zo die boer en boerin in ons ontdekt

OVER ONS

Jaap zegt altijd: ik heb een heleboel vriendinnen

OVER ONS

Samen kokkerellen en dan ook nog met ingrediënten van het land, het is telkens weer een feestje.

Over ons

Jaap en Janet zijn eigenaren van Bed & Breakfast en Vakantiehuisje Molenbergh in Ruinerwold. Hiermee hebben ze een droom in vervulling zien gaan. Ze hebben het geheel met hart en ziel opgebouwd.

Jaap werkt naast de vele uren op en rond de boerderij ook nog op een scholengemeenschap in Meppel. Maar volgens Janet bekent hij dat hij het liefst thuis is om de dieren te verzorgen en in de tuin te werken. Tijdens jullie verblijf zal hij zich ook bezig houden met de verzorging van het buitenterrein en het stoken van de sauna. Desgewenst haalt hij jullie van het station of brengt je naar een plek in de omgeving. Ook ben je van harte welkom om hem een handje te helpen bij bijvoorbeeld houthakken of het voeren van de dieren. En ooit al eens gereden op een zitmaaier, hier heb je de kans.

Janet is jaren werkzaam geweest in het onderwijs. Haar grootste hobby is zingen en ze is nog actief in een koor. Maar volgens Jaap is zij de stuwende kracht achter de Molenbergh. Het is haar dagelijks werk om de boerderij te verzorgen zodat gasten zich er helemaal welkom voelen. Ze houdt van koken en bakken en in overleg kan ze een heerlijke maaltijd bereiden of jullie verwennen met zelfgemaakte hapjes en drankjes.

Beide zijn dol op tuinieren en het terrein is dan ook een paradijs om in te vertoeven met elk seizoen nieuwe verrassingen.

De jongste is inmiddels de deur uit, de oudste woont nog thuis en zullen jullie wellicht treffen, omdat hij regelmatig assisteert bij het onderhoud van het terrein.

 

“Ooit wilden we verhuizen naar het buitenland om daar een B&B te beginnen, maar allerlei situaties maakten dat we ons plan uitstelden totdat we in 2013 dit huis zagen en bedachten dat we onze droom ook in Drenthe konden waarmaken. Het huis is ons gegund en we willen deze fijne plek dan ook graag met jullie delen.”

Janet van der Molen

OVER ONS

Mensen ontvangen en verzorgen; Janet doet het graag

OVER ONS

Een vuur stoken en dan heerlijk bij elkaar zijn. De avond kan niet lang genoeg duren.

OVER ONS

Heerlijk koken en regelmatig nieuwe recepten uitproberen, Janet doet het met enthousiasme.

OVER ONS

Verse groente en fruit van ons eigen terrein. We maken er de heerlijkste dingen van en jullie mogen er van smullen.