Natuur in de omgeving van Molenbergh

Heide in Echten

Op 3 kilometer bevindt zich het prachtige heidegebied omzoomd door bos van Ruinen/Echten. Je fietst er in een kwartiertje heen.

Havelterberg

Heuvelachtig wandelgebied met een groot hunebed op 13 kilometer afstand van Molenbergh. Prachtig om te wandelen, fietsen en ook de MTB-er kan zijn kilometers hier wel maken. Bij het bezoekerscentrum is een schaapskooi en een leuke brasserie.

Doosje

Trek je wandelschoenen of laarzen aan en struin langs trekgaten, bosjes en open water. Vooral ’s zomers is het volop genieten van vogels, zoals kleine karekiet, rietgors en waterral. Op 12 km vanaf Molenbergh.

Struunpad

Natuur en landschap zijn om van te genieten! Lekker struinen door een prachtig natuurgebied over onverharde paden…Bewoners van Koekangerveld legden dit pad met elkaar aan. Een wandeling wordt een belevenis, op nog geen 7 km vanaf Molenbergh.

Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld, gelegen op 10 kilometer afstand van Molenbergh is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.
Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute.

Beulakker

Binnen 20 kilometer ben je in het watergebied van Overijssel waar de Beulakker en Belterweide mogelijkheden bieden tot varen, zeilen, waterskiën en meer waterrecreatie. In een strenge winter een prachtig schaatsgebied. Giethoorn ligt hier ook.

Weerribben

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, een otter kruipt net het riet in. Op 20 km vanaf Molenbergh.

Landgoed Dickninge De Wijk

Het 175 hectare grote landgoed Dickninge in Engelse landschapsstijl is een prachtig wandelgebied waar je gratis toegang hebt. Op het landgoed tref je diverse zeldzame planten aan waaronder holwortel, bosanemoon, gevlekte aronskelk, sneeuwklokje en muskuskruid. 7 km vanaf Molenbergh.