Natuur in Zuid-west Drenthe

Hunebed Havelterberg

havelterberg 13 km vanaf bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in drenthe

13 km

Hunebed Havelterberg

Drenthe heeft veel hunebedden. Eén van de mooiste vind je in dit heuvelachtige wandelgebied Holtingerveld op 13 kilometer afstand van Molenbergh. Prachtig om te wandelen, fietsen en ook de MTB-er kan zijn kilometers hier wel maken. Bij het bezoekerscentrum is een schaapskooi en een leuke brasserie.

Struunpad

struunpad BB Drenthe

5 km

Struunpad

Natuur en landschap in Drenthe zijn om van te genieten! Lekker struinen door een prachtig natuurgebied over onverharde paden. Bewoners van Koekangerveld legden dit pad met elkaar aan. Een wandeling wordt een belevenis, op nog geen 7 km vanaf Molenbergh.

Beulakker

Beulakker 20 km vanaf bnb molenbergh

13 km

Beulakker

Binnen 20 kilometer ben je in het watergebied van Overijssel waar de Beulakker en Belterweide mogelijkheden bieden tot varen, zeilen, waterskiën en meer waterrecreatie. In een strenge winter een prachtig schaatsgebied. Giethoorn ligt hier ook.

Landgoed Dickninge De Wijk

dickninge 5 km vanaf molenbergh

6 km

Landgoed Dickninge De Wijk

Drenthe kent veel landgoederen waaronder Dickninge in Engelse stijl, een prachtig wandelgebied waar je gratis toegang hebt. Op het landgoed tref je diverse zeldzame planten aan waaronder holwortel, bosanemoon, gevlekte aronskelk, sneeuwklokje en muskuskruid. 7 km vanaf Molenbergh.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Dwingelderheide 12 kilometer vanaf Molenbergh

10 km

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld, gelegen op 10 kilometer afstand van Molenbergh is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.
Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute. In de buurt van het bezoekrscentrum houden twee schaapskuddes de heide in topconditie. 

Doosje

brug door het moeras bij doosje 10 km vanaf bij bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in drenthe

11 km

Doosje

Net buiten Drenthe ligt Doosje, een veengebied met een houten wandelroute. Trek je wandelschoenen of laarzen aan en struin langs trekgaten, bosjes en open water. Vooral ’s zomers is het volop genieten van vogels, zoals kleine karekiet, rietgors en waterral. Op 12 km vanaf Molenbergh.

De Weerribben

kano weerribben Molenberg

17 km

De Weerribben

Weerribben-Wieden, een van de meest bijzondere gebieden van Nederland en het grootste laagveenmoeragebied van Noordwest-Europa. Je kunt hier prachtig kanoën en suppen.

De Wieden

De Wieden 15 km vanaf Molenbergh

15km

De Wieden

Varen door kleine slootjes, over grote meren, met af en toe een dorpje en steeds het riet op de achtergrond. Vooral in de stilte van de vroege ochtend een adembenemende tocht.

beulakker 20 km vanaf bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe