Natuur in Zuid-west Drenthe

heide bij echten 3 km vanaf bnb molenbergh

Heide in Echten

Drenthe heeft veel mooie heidegebieden waarvan eentje vlakbij Molenbergh, omzoomd door bos van Ruinen en Echten. Je fietst er in een kwartiertje heen.

havelterberg 13 km vanaf bnb molenbergh

Havelterberg

Drenthe heeft veel hunebedden. Eén van de mooiste vind je in dit heuvelachtige wandelgebied op 13 kilometer afstand van Molenbergh. Prachtig om te wandelen, fietsen en ook de MTB-er kan zijn kilometers hier wel maken. Bij het bezoekerscentrum is een schaapskooi en een leuke brasserie.

moeras Doosje 10 km vanaf bnb molenbergh

Doosje

Net buiten Drenthe ligt Doosje, een veengebied met een houten wandelroute. Trek je wandelschoenen of laarzen aan en struin langs trekgaten, bosjes en open water. Vooral ’s zomers is het volop genieten van vogels, zoals kleine karekiet, rietgors en waterral. Op 12 km vanaf Molenbergh.

struunpad BB Drenthe

Struunpad

Natuur en landschap in Drenthe zijn om van te genieten! Lekker struinen door een prachtig natuurgebied over onverharde paden. ewoners van Koekangerveld legden dit pad met elkaar aan. Een wandeling wordt een belevenis, op nog geen 7 km vanaf Molenbergh.

Dwingelderveld 15 km vanaf bnb molenbergh

Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld, gelegen op 10 kilometer afstand van Molenbergh is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.
Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute.

Beulakker 20 km vanaf bnb molenbergh

Beulakker

Binnen 20 kilometer ben je in het watergebied van Overijssel waar de Beulakker en Belterweide mogelijkheden bieden tot varen, zeilen, waterskiën en meer waterrecreatie. In een strenge winter een prachtig schaatsgebied. Giethoorn ligt hier ook.

weerribben BB Drenthe

Weerribben

Net buiten Drenthe, in Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Op 20 km vanaf Molenbergh.

dickninge 5 km vanaf molenbergh

Landgoed Dickninge De Wijk

Drenthe kent veel landgoederen waaronder Dickninge in Engelse stijl, een prachtig wandelgebied waar je gratis toegang hebt. Op het landgoed tref je diverse zeldzame planten aan waaronder holwortel, bosanemoon, gevlekte aronskelk, sneeuwklokje en muskuskruid. 7 km vanaf Molenbergh.

Beulakker 20 km vanaf Molenbergh