Heide in Echten

Op 3 kilometer bevindt zich het prachtige heidegebied van Ruinen/Echten. Je fietst er in een kwartiertje heen.

Beulakker

In een kwartier ben je in het watergebied van Overijssel waar de Beulakker en Belterweide mogelijkheden bieden tot varen, zeilen en meer waterrecreatie

Doosje

Trek je wandelschoenen aan en struin langs trekgaten, bosjes en open water. Vooral ’s zomers is het volop genieten van vogels, zoals kleine karekiet, rietgors en waterral.

Struunpad

Natuur en landschap zijn om van te genieten! Lekker struinen door een prachtig natuurgebied over onverharde paden…Bewoners van Koekangerveld leggen dit pad met elkaar aan. Een wandeling wordt een belevenis, op nog geen kwartier fietsen vanaf Molenbergh.

Natuur

Berghuizen ligt in een schitterende landelijke omgeving met een grote diversiteit aan natuur. Zo loop je hier in het dorp al een heerlijk ommetje van een minuut of twintig rond het Trekgat, net genoeg voor een frisse neus.
Als je 5 minuten rijdt met de auto ben je in Koekangerveld waar je het Struunpad kunt lopen, een belevenispad aangelegd door bewoners of het prachtige Echtenerveld met bos en heide op kunt gaan. Naast wandelen is dit gebied ook schitterend om een fietstocht te maken. We hebben er zelfs een eigen fietsroute uitgestippeld van een kleine 30 km waar we jullie bijvoorbeeld halverwege met een picknick kunnen verrassen.
Het Dwingelderveld biedt als Nationaal 37 km² hectare heide waar zowel fiets- als wandelroutes zijn. Grote kans trouwens dat je een schaapskudde tegenkomt want er zijn er twee. Die vind je ook op de Havelterberg waar het heuvelachtige terrein bijvoorbeeld ook een prachtige MTB-route biedt.

Wist je dat vanuit Berghuizen nog geen 20 kilometer rijden is tot het andere Nationaal Park, het Weerribben-wieden-watergebied met de Belter en de Beulakkerwijde. Huur een zeilboot of een sloep en laat de wind door je haren gaan. Trek je laarzen aan en maak een wandeling door het moerasachtige gebied bij Doosje waar houten vlonders je de mogelijkheid bieden met droge voeten het gebied te doorkruisen. Wil je de kanalen van Giethoorn bevaren dan kan dat alleen met een fluisterboot. Ze zijn overal te huur. 

Havelterberg

Heuvelachtig wandelgebied met een groot hunebed. De MTB-er kan zijn kilometers hier wel maken. Er is ook een Nachtwandelroute.

Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.
Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute.

Weerribben

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn.

Giethoorn

Bezoek Giethoorn voor een dagje uit. Lekker het water op, een boot huren, rondvaren en dineren. In Nationaal Park Weerribben Wieden. Je kunt in het dorp de bootjes overal huren.

Contact gegevens

De Molenbergh

Janet en Jaap van der Molen

De Weidenweg 27, 7961LN Ruinerwold

janet@molenbergh.nl

06 1149 2750

 

Contactformulier

12 + 3 =