Musea die we aanbevelen in de buurt van Molenbergh

 

Drukkerijmuseum

Een prachtig museum waar kijken en doen samen gaan. Kinderen gaan samen met een speurtochtkaart en potlood het hele museum ontdekken. Er kan op de diverse afdelingen van het museum ook zelf gewerkt worden onder begeleiding van de aanwezige vrijwilligers. Zo kan er bijvoorbeeld zelf papier geschept worden, kan op de zetterij een eigen naam gezet en afgedrukt worden en in de zeefdrukkerij mag je zelf een afdrukje maken.

Ga naar Drukkerijmuseum Meppel
7 km

Museum De Oude Aarde

Museum De Oude Aarde in Giethoorn biedt een unieke collectie edel- en sierstenen aan evenals een terrarium met krokodillen en schildpadden. In 1969 werd Museum al geopend door de avonturier René Boissevain en zijn partner. Hun regelmatige reizen naar tal van plekken op deze aardbol om de mooiste stenen te zoeken zijn een waarborg voor een gestaag uitdijende collectie.

Ga naar Museum De Oude Aarde
20 km

Museumboerderij De Karstenhoeve

De Ruinerwoldse Museumboerderij De Karstenhoeve uit de eerste helft van de 17e eeuw is een van de mooiste monumentale museumboerderijen van ons land met een prachtig ingerichte pronkkamer, opkamer, keuken, kelder en een achterhuis met wagenschuur, De boerderij geeft een goed beeld van het (rijke) boerenleven rond 1900. Tevens Tourist Info Punt.

Ga naar De Karstenhoeve
3 km

Museum De Fundatie Zwolle

Iets verder weg van Molenbergh ligt Zwolle (35 km). Maar voor kunstliefhebbers is Museum de Fundatie een must. Dit museum bezit een omvangrijke collectie beeldende kunst  van o.a. Jeroen Krabbé tentoongesteld in een bijzonder gebouw in het centrum van Zwolle.

Ga naar Museum De Fundatie Zwolle
35 km


Museum Staphorst

Staphorst, een gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt en de vele tradities en gewoonten, maken Staphorst tot een unieke gemeente. In het museum kunt u het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst ontdekken.

Ga naar Museum Staphorst
8 km

Museum De Proefkolonie

In dit splinternieuwe museum treed je in de voetsporen van de eerste paupers (iemand die in een arm gezin geboren werd en geen kansen had om iets van zijn leven te maken) en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis. Voor kinderen is er vooral veel te beleven en ervaren.

Ga naar Museum De Proefkolonie
20 km

Museum Giethoorn

Kijken hoe het leven vroeger was in Giethoorn? Dat kan in het geheel vernieuwde Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus.
Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien. Ook het vissershuisje en het botenhuis geven een unieke indruk van het eenvoudige bestaan in dit waterrijke dorp.

Ga naar Museum Giethoorn
20 km


Drents Museum Assen

Wat verder weg maar toch de moeite van het vermelden waard is Het Drents Museum in Assen, een museum met internationale allure dat jong én oud inspireert met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. Regelmatig hebben ze bijzonder exposities. Kinderen kunnen meelopen met een speciaal voor hen gemaakte audiotour.

Ga naar Drents Museum Assen
40
 km