Kinderactiviteiten in de omgeving van Molenbergh

Pitch and Putt Koekange

Pitch and Putt golfen 1 km vanaf vakantiehuisje Molenbergh in Zuid West Drenthe

Deze 18-holes baan met lengteverschillen en hindernissen als zandbunkers, bomen en vijvers maken elke hole uitdagend en uniek, ook geschikt voor kinderen. Daarna kun je lekker napraten bij Brasserie Lange Tieme.

Zwembad Hesselingen Meppel

Bad Hesselingen in Meppel 20 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

Subtropisch Bad Hesselingen in Meppel waar zowel peuters als pubers zich vermaken.Met o.a. de interactieve Mosquito Slide glijbaan met opvangbassin en een groot buitenterrein met ligweide en veel speelplaatsen. Bij Molenbergh krijg je kortingskaarten.

Airport Hoogeveen

zweefvliegen op airport Hoogeveen 10 kilometer vanaf bnb Molenbergh

Neem plaats op het terras van Hoogeveen Airport en kijk je ogen uit. Hier is het een komen en gaan van vliegtuigjes en parachutisten en in de zomer kun je zweefvliegtuigen zien starten en landen.

Vissen bij De Woldstek Ruinerwold

visvangen bij De Woldsteck 2 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

In vier mooie forelvijvers en twee belevingsvijvers kan naar hartenlust gevist worden. Op het terras kun je ook iets eten of drinken. Ook zeer geschikt voor kinderen.

De Drentse koe Ruinerwold

Speelboerderij De Drentse Koe 2 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

Van boerenbedrijf tot ijsmakers tot speelparadijs met als thema boerderij binnen en buiten. Terwijl kinderen zich vermaken hebben ouders de gelegenheid een krant te lezen en koffie te drinken.

The Nature Game Spier

The nature game 20 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

Je wandelt met een tablet door het Dwingelderveld en belandt in een sprookjes-game. Ondertussen leer je over de prachtige natuur. Het bos was nog nooit zo leuk!

Museum De oude aarde Giethoorn

De oude aarde Giethoorn 20 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

Hier vind je een unieke collectie edel- en sierstenen evenals een terrarium met krokodillen en schildpadden. Voor kinderen is er een erg leuke speurtocht door het museum. Verder is er voor hen een vijver waarin ze zelf kristallen kunnen “pannen”.

Varen en kanoën in De Wieden

Varen met de boswachter in De Wieden 20 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

Vanaf het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster wandel je door een schilderachtig straatje, terug in de tijd van het turfsteken. Stap aan boord bij de boswachter en laat je verrassen door de prachtige natuur van De Wieden. Geniet van grote meren, kleine slootjes en het drijvend land.

Klimpark Hesselingen Meppel

klimpark Meppel 7 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

In Meppel staat bij Bad Hesselingen een fantastisch klimpark. Er zijn vier niveaus met hindernissen te beklimmen met een maximale uitkijkhoogte van twaalf meter. Er zijn parcoursen op 1, 4, 7 en 10 meter. Bij Molenbergh ontvang je kortingskaarten.

Fietsen op de rails Holtingerveld

Fietsen op de rails 10 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

Met een fiets over aangepaste rails het Holtingerveld bij Havelte ontdekken! Een spoor van bijna 3 km brengt je door de geschiedenis van de 2e wereldoorlog. Een karretje wordt bestuurd door 2 personen, dus kinderen fietsen met hun ouders.

De Drentse koe Ruinerwold

Museum De proefkolonie 20 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje Drenthe

In dit splinternieuwe museum treed je in de voetsporen van de eerste paupers, iemand die in een arm gezin geboren werd en geen kansen had om iets van zijn leven te maken. Ook voor kinderen is hier veel te beleven en ervaren. Er is ook horeca.

Vlinderparadijs Holtingerveld

Vlinderparadijs Holtingerveld 13km Vanaf Molenbergh Vakantiehuisje Drenthe

Iedere dag vliegen honderden vlinders uit diverse werelddelen op zoek naar nectar in de speciaal hiervoor aangeplante bloemen. Rupsen knagen er lustig op los om hun buikjes zo snel als mogelijk vol te krijgen. Dit alles bij een warm en vochtig klimaat.