Fietsen in Drenthe

fietstocht heerlijkheid ruinen loopt langs bed en breakfast molenbergh vakantiehuisje molenbergh zuidwestdrenthe

Drenthe wordt niet voor niets de fietsprovincie van Nederland genoemd. Met ruim 1700 km aan fietspaden heb je hier alle mogelijkheden. Gelijk bij Molenbergh liggen de knooppunten 60 en 83 van het fietsknooppuntensysteem. Bij ons is de kaart te verkrijgen en tevens de stuurlabels waarop je zelf je knooppuntenroute uit kunt stippelen langs de voor jou interessante plekjes. Of je kiest zelf een route die al voor je is uitgestippeld.

mountainbiken vanaf bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuidwest drenthe

Ook de mountainbiker kan in Drenthe goed terecht. Bekijk hier de routes waarvan diverse starten op fietsafstand van Molenbergh. Bedwing de Havelterberg, de VAM-berg of cross door de bossen van Staphorst, Ruinen of Appelscha. Bij thuiskomst kun je gebruik maken van de hogedrukspuit om je fiets schoon te maken en hebben we allerlei onderhoudsmiddelen. Bij MTB-Havelterberg kun je mountainbikes huren.

fietsen huren en stallen bij bnb molenbergh 4

Nemen jullie je eigen fietsen mee dan kunnen ze worden gestald in de afgesloten fietsenschuur waar je desgewenst gebruik kan maken van elektriciteit om een E-bike op te laden. Wil je liever fietsen huren? Ook dat is heel eenvoudig. Je reserveert ze vooraf bij fietsenhandel Huisjes in De Wijk en ze leveren de fietsen hier af voordat jullie arriveren.

Oplaadpunten

Uiteraard  kun je bij ons je accu opladen. Maar ga je er op uit met je elektrische fiets, dan is het handig dat je op deze punten eventueel bij kunt laden.

Hieronder vind je diverse toeristische fietsroutes die we jullie vanaf ons kunnen aanbevelen.

heerlijkheid ruinen loopt langs bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh drenthe

Heerlijkheid Ruinerwold  44 KM

Deze bewegwijzerde route kun je bij Molenbergh starten. Je fietst dan via Koekange naar het prachtige Echtenerveld. Een schitterend glooiend bospad slingert langs vennen en heidevelden. Iets voorbij de helft kun je pauze houden in het mooie brinkdorp Ruinen waar diverse terrasjes te vinden zijn. Daarna vervolgt de tocht langs de 7 km lange Dr. Larijweg met statige, monumentale boerderijen en aan beide zijden beplant met perebomen.

Deze route is te downloaden en als GPX te gebruiken te gebruiken.

 

fietsroute ruinerwold en de reest loopt langs bed and breakfast vakantiehuisje molenbergh zuidwest drenthe

Ruinerwold en Reestdal 45 km

Deze route van Drents Landschap loopt langs de Reest, een meanderend grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel. Het dal heeft een geheel eigen karakter en is niet echt te vergelijken met de andere beekdalen in Drenthe. De route voert langs landgoederen, heideterreinen, bossen, beekdalgraslanden en sfeervolle boerderijen.
Deze route is te downloaden of als GPX te gebruiken.

De route is uitgeschreven en bevat ook nog diverse informatie over punten die je onderweg passeert. Hij loopt langs onze accommodatie dus je kunt van hieruit starten.

 

fietsroute nationaal park dwingelderveld vanaf bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh zuidwest drenthe

Dwingelderveld 47 KM

Vanaf Molenbergh kun je de knooppuntenfietsroute ‘Buiten de bewoonde wereld in Nationaal Park Dwingelderveld’ starten. Deze route van 47,18 km voert langs Drentse boerderijen met groene weilanden naar de weidse heide en het bosgebied van het Dwingelderveld en is echt een aanrader.

Deze route is te downloaden of als GPX te gebruiken.

De route is uitgeschreven en bevat ook nog diverse informatie over punten die je onderweg passeert. Hij loopt langs onze accommodatie dus je kunt van hieruit starten.

 

fietsen bij de Havelterberg 10 km vanaf Molenbergh vakantiehuisje

Havelterbergroute 54 KM

De Havelterbergroute is een afwisselende fietstocht door landelijk Drenthe. Zo fiets je langs hunebedden, heidevelden en schaapskuddes. Je komt door Ruinerwold, Havelte en Meppel, een lieflijk stadje waar het rijke handelsverleden nog zichtbaar is. Ook een prima plek om vlak voor het einde van de fietstocht iets te gaan eten op één van de vele terrassen op de pleinen of aan het water.

Deze route is te downloaden of als GPX te gebruiken.

 

fietsroutes weldadig oord

Fietsen door de Koloniën van Weldadigheid

Wat verder weg van Molenbergh, maar absoluut aan te raden zijn de fietsroutes van Weldadig Oord, zo’n 20 km ten noorden van Molenbergh.
Fiets door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Beleef en ervaar de Koloniën van Weldadigheid. Daar waar Generaal Johannes van den Bosch 200 jaar geleden de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Een uniek stuk Nederlandse geschiedenis met een rijke historie gelegen in Drenthe, Friesland en Overijssel.
Weldadig Oord heeft een aantal prachtige fiets- en wandelroutes samengesteld. Deze liggen in onze B&B maar zijn hier ook te downloaden.