Fietsen in Drenthe

122485 ruinerwold anholt en havelte vanaf bnb molenbergh

Drenthe wordt niet voor niets de fietsprovincie van Nederland genoemd. Met ruim 1700 km aan fietspaden heb je hier alle mogelijkheden. Gelijk bij Molenbergh liggen de knooppunten 60 en 83 van het fietsknooppuntensysteem. Bij ons is de kaart te verkrijgen en tevens de stuurlabels waarop je zelf je knooppuntenroute uit kunt stippelen langs de voor jou interessante plekjes. Of je kiest zelf een route die al voor je is uitgestippeld.

mountainbiken vanaf bnb molenbergh 1

Ook de mountainbiker kan in Drenthe goed terecht. De Havelterbergroute van ruim 50 km loopt vlak langs ons huis en is dus prima van hieruit te fietsen.

Hier vind je mountainbikeroutes in Drenthe.

 

fietsen huren en stallen bij bnb molenbergh 4

Nemen jullie je eigen fietsen mee dan kunnen ze worden gestald in de afgesloten fietsenschuur waar je desgewenst gebruik kan maken van elektriciteit om een E-bike op te laden. Wil je liever fietsen huren? Ook dat is heel eenvoudig. Je reserveert ze vooraf bij fietsenhandel Visscher in Ruinerwold en wij zorgen dat ze voor jullie klaar staan als jullie arriveren.

Aanrader

Vanaf Molenbergh kun je de ‘Buiten de bewoonde wereld in Nationaal Park Dwingelderveld’ fietsroute starten. Deze route van 47,18 km voert langs Drentse boerderijen met groene weilanden naar de weidse heide en het bosgebied van het Dwingelderveld en is echt een aanrader.

De iets minder bekende Reestdalroute van 47 km start 7 km ten zuiden van ons in De Wijk en is ook prachtig en wellicht in deze coronatijd iets rustiger.

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Buiten de bewoonde wereld in Nationaal Park Dwingelderveld