Duurzaamheid

bij Gastenverblijf Molenbergh

goudsbloemen bij bed en breakfast vakantiehuisje boerderij molenbergh in drenthe

We genieten van ons terrein, van ons land, van onze aarde. Om alles ook goed na te laten aan volgende generaties werken we zo duurzaam mogelijk en houden rekening met het milieu en onze medemens. 
Op ons terrein rond de boerderij proberen we zoveel mogelijk te werken aan biodiversiteit. Zo bewerken we de aarde op een natuurlijke manier en telen eigen groenten en fruit. Veel vlinders, bijen en andere insecten bezoeken onze bloementuinen en de vele bomen, struiken en takkenwanden geven een thuis aan egels, vogels, muizen en andere diertjes. Zo is het niet alleen voor ons, maar ook voor dieren een paradijs hier.

nk wielrennen 2021 molenbergh bed en breakfast vakantiehuisje drenthe

Inrichting

De inrichting van onze gastenverblijven is ook zo duurzaam mogelijk. Zo zijn de meubels gekregen of tweedehands gekocht. Uiteraard zijn matrassen, beddengoed en handdoeken nieuw.
Naast de yurt hebben wij een composttoilet geplaatst in een minihuisje gebouwd van resthout. Er wordt dus geen drinkwater gebruikt om door te spoelen.

in de sauna bij molenbergh bed en breakfast vakantiehuisje drenthe

Zonnepanelen

Achter onze boerderij liggen 22 zonnepanelen waarmee we de B&B en yurt van energie kunnen voorzien. Dus als je de kachel in de yurt aanzet of je fiets bij ons aan de lader zet mag je weten dat het duurzame stroom is, opgewekt door de zon.

Het hout wat we stoken is snoeihout of hout van bomen die gekapt moeten worden in onze omgeving. Het saunahout bestaat uit overgebleven balkjes van een bouwmarkt die gebruikt zijn bij het stapelen van pallets.

eetkamer molenbergh bed en breakfast vakantiehuisje drenthe

Fairtrade en ekologisch.

We maken schoon met produkten van Jemako en Marcelsgreensoap, de was en afwas worden gedaan met ekologisch wasmiddel. Zo werken we mee aan schoner afvalwater wat beter is voor onze biodiversiteit.

Koffie en thee zijn bij ons biologisch en Fairtrade-gecertificeerd en ook bij andere produkten proberen we altijd te kiezen voor een duurzame variant.