Berghuizen wandelommetje

Molenbergh ligt in een omgeving waar ruilverkaveling en houtwallen afgewisseld met keuterboerderijtjes het beeld bepalen. Vanuit onze B&B kun je heerlijk het Wandelommetje Berghuizen lopen. 

Rondje Berghuizen 3 Molenbergh
wandelommetje berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje molenbergh zuidwest drenthe
wandelommetje berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje molenbergh drenthe 5

Deze wandelroute over veelal onverharde paden met diverse lussen is recentelijk begaanbaar gemaakt door bewoners van ons dorp waarvoor onze hartelijke dank. Bordjes geven de richting en diverse lussen aan. Vanaf onze oprit sla je rechtsaf en vanaf daar volg je de bordjes. De herdershond op het erf aan de rand van ons dorp kan je de schrik aanjagen. Ze is erg waakzaam maar blijft keurig op haar eigen terrein, dus je kunt er met een gerust hart langs wandelen. Halverwege de wandeling kun je even bijkomen in de theeschenkerij Het groene geschenk.

wandelommetje berghuizen

De wandelroute bestaat uit 2 gedeeltes met groene of rode bordjes (4, 6 of 9 km) die je kunt combineren. De route is goed bewegwijzerd, maar je kunt de route ook in Google MAPS openen door op de foto te klikken of de GPX te downloaden op je smartphone.

wandelommetje berghuizen vanaf bed breakfast vakantiehuisje molenbergh drenthe 3wandelommetje berghuizen loopt vanaf bed en breakfast vakantiehuisje molenbergh in zuid west drenthe

Deze wandeling is, bedacht en uitgewerkt door een paar inwoners van ons dorp is in mei 2020 gereed gekomen met de inzet van vele vrijwilligers waarvoor onze hartelijk dank. Ook het onderhoud wordt uitgevoerd door vrijwilligers. De wandelroute loopt deels over land van eigenaren die daarvoor toestemming hebben gegeven. Daarvoor zijn we dankbaar en het spreekt vanzelf dat we het gebied met voorzichtigheid dienen te betreden.
In 2020 zijn de bedenkers en makers van ons wandelommetje genomineerd voor de culturele prijs van De Wolden.

Een kilometer ten zuiden van Berghuizen start het Wandelnetwerk De Wolden-Oost met ruim 500 kilometer aan afwisselende wandelpaden waar het ook in deze tijd rustig verblijven is. De handige wandelkaart met knooppunten ligt bij ons voor je klaar. Momenteel wordt gewerkt aan het laatste deel van dit wandelnetwerk waar het Berghuizer wandelommetje onderdeel van zal zijn. Klik hier voor de conceptkaart van fase 3 van dit wandelnetwerk.